Select Page
Inlocuit, Montaj Chiuveta Baie

Montaj chiuveta baie.

0771756747

Cum alegem o chiuveta de baie? 

Instalator montaj chiuveta baie

 Sunt mai multi factori pentru a alege un obiect sanitar care îl montam pe o perioada lunga.

Design baie, alte obiecte sanitare, forma, și dimensiuni.

Daca alte obiecte  sanitare au fost alese atunci alegerea chiuvetei va fi mai simpla.

Forma unei chiuvete depinde de spațiu. Găsim pe piața de desfacere o game variata de chiuvete cum ar fi: chiuveta pătrata, dreptunghiulara, rotunda sau ovala, pe blat, suspendata, cu picior, cu semi picior, cu mobilier suspendat sau cu masca montata pe pardoseala, din material de compozit, ceramic, granit, freestanding.

Tipuri de chiuvete de baie:

Chiuvetă sub suprafață: instalată sub blat, creând un aspect perfect cu suprafața blatului.

Chiuvetă cu încadrare sau auto-rimming: Se sprijină pe blat cu o margine vizibilă.

Chiuveta pentru vas, freestanding: Se așează deasupra blatului, asemănând cu un vas sau un lighean. Chiuvetele vasului pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi sticlă, ceramică sau piatră.

Chiuvetă montată pe perete: atașată direct de perete, fără dulap sau blat dedesubt. Acest stil este ideal pentru băile mai mici.

Materiale:

Ceramică/Portelan: obișnuit pentru chiuvetele tradiționale, durabil, ușor de curățat și disponibil în diferite forme și dimensiuni.

Sticla: creează un aspect modern și elegant, dar poate necesita mai multă întreținere pentru a preveni petele de apă și zgârieturile.

Piatră (granit sau marmură): adaugă o estetică luxoasă și naturală, dar necesita mai multă grijă pentru a preveni pătarea.

Oțel inoxidabil este o alegere populara pentru baile contemporane aceesta fiind durabil, ușor de curățat si rezistent la coroziune

Forme și stiluri:

Chiuvetele de baie vin într-o varietate de forme, inclusiv ovale, rotunde, pătrate și dreptunghiulare. Stilul și forma pot contribui la designul general și la estetica băii.

Montare robinet:

Tipul de robinet, locatia lui și stilul său de montare (cu un singur orificiu, larg răspândit, montat pe perete) pot influența aspectul general și funcționalitatea chiuvetei.

Dimensiune si adancime:

Mărimea chiuvetei trebuie aleasa in functie de dimensiunea băii și cu spațiul disponibil pe blat. Adâncimea chiuvetei este de exemplu un factor important in alegerea dimensiuni deoarece chiuvetele mai adânci pot fi mai confortabile pentru sarcini precum spălarea părului.

Revărsare:

Multe chiuvete de baie includ un preaplin, o deschidere mică lângă partea de sus a vasului, concepută pentru a preveni revărsările, permițând scurgerea apei în exces.

Instalare:

Metoda de instalare depinde de tipul chiuvetei. Chiuvetele sub suprafață necesită o instalare profesională, în timp ce chiuvetele încastrabile sunt în general mai ușor de instalat.

Întreținere:

Întreținerea chiuvetei de baie variaza în funcție de materialul chiuvetei. Diferitele materiale au caracteristici unice, iar înțelegerea modului de îngrijire pentru fiecare tip asigură longevitatea și păstrează aspectul chiuvetei tale. Iată sfaturi de întreținere pentru materialele comune pentru chiuveta de baie:

1. Chiuvete din ceramică/porțelan:
Curățare: ștergeți chiuveta în mod regulat cu o cârpă moale sau un burete și apă blândă cu săpun. Evitați agenții de curățare abrazivi care pot zgâria suprafața.
Îndepărtarea petelor: Pentru petele persistente, puteti utilizați un amestec de bicarbonat de sodiu și apă pentru a forma o pastă care se aplica pe pată,lasata sa stea, dupa un timp frecati usor.
Evitați: folosirea tampoane abrazive sau substanțe chimice dure, acestea pot deteriora glazura.

2. Chiuvete de sticlă:
Curățare: Curățați cu un produs de curățare blând, neabraziv pentru sticlă sau cu un amestec de oțet și apă. Ștergeți chiuveta pentru a preveni petele de apă.
Evitați: evitați utilizarea tampoanelor abrazive sau a substanțelor chimice dure, deoarece acestea pot zgâria sau deteriora suprafața sticlei.

3. Chiuvete din oțel inoxidabil:
Curățare: este recomandat sa fie stearsa cu burete și detergent sau o cârpă moale.
Îndepărtarea petelor: Îndepărtați depunerile minerale sau petele cu o soluție din părți egale de apă și oțet. Clătiți bine.
Evitați: evitați tampoanele abrazive și substanțele chimice dure care pot zgâria sau corodează oțelul inoxidabil.

4. Chiuvete din piatră (de exemplu, granit, marmură):
Curățare: Folosiți un produs de curățare cu pH neutru special conceput pentru suprafețe de piatră. Ștergeți chiuveta după curățare.
Etanșare: Unele chiuvete din piatră necesită etanșare periodică pentru a-și menține aspectul. Urmați recomandările producătorului pentru frecvența de etanșare.
Evitați: Evitați curățenii acizi, deoarece pot deteriora piatra. De asemenea, evitați utilizarea tampoanelor abrazive.

5. Chiuvete din fontă:
Curăţare: Curăţaţi cu un detergent neabraziv şi o cârpă moale sau un burete. Ștergeți uscat pentru a preveni petele de apă.
Evitați: evitați tampoanele abrazive și substanțele chimice dure, deoarece acestea pot deteriora finisajul smalțului.

6. Chiuvete cu suprafață solidă (de exemplu, Corian):
Curățare: Ștergeți cu o soluție blândă de săpun sau un produs de curățare neabraziv. Clătiți bine și ștergeți.
Îndepărtarea petelor: Pentru petele persistente, utilizați un produs de curățare abraziv ușor, aprobat pentru suprafețe solide.
Evitați: evitați tampoanele abrazive și substanțele chimice dure, deoarece pot deteriora suprafața.

7. Chiuvete din cupru:
Curățare: curățați cu o soluție blândă de apă și săpun. Uscați bine pentru a preveni apariția petelor de apă.
Lustruire: Unii oameni preferă patina care se dezvoltă în timp, în timp ce alții ar putea dori să mențină strălucirea inițială folosind lac de cupru.
Evitați: evitați tampoanele abrazive și agenții de curățare acizi care pot deteriora patina.

Sfaturi generale:
Preveniți zgârieturile: utilizați o cârpă moale sau un burete pentru curățarea regulată pentru a preveni zgârieturile.
Evitați substanțele chimice dure: chimicalele dure pot deteriora finisajul sau materialul. Țineți de curățați blândi, neabrazivi.
Curățare promptă: ștergeți rapid scurgerile pentru a preveni pătarea sau deteriorarea.
Cerințele de întreținere depind de materialul și finisajul chiuvetei.

Chiuveta| Chiuveta baie |  Lavoar baie  | Instalator montaj chiuveta baie | Instalator înlocuit chiuveta baie | Montaj chiuveta baie | Înlocuit chiuveta baie | Chiuveta pe blat | Chiuveta cu semi picior | Chiuveta cu picior | Chiuveta suspendata | Chiuveta ceramica |Lavoar baie | Instalat lavoar baie | Montaj lavoar baie | Înlocuit lavoar baie |

 

Call Now Button